Imprezy okolicznościowe

Zorganizuj przyjęcie w domu dla swoich najbliższych, ale bez konieczności spędzenia całego dnia na gotowaniu i sprzątaniu ! Ty zajmij się gośćmi, a my zajmiemy się resztą
Mają Państwo możliwość zamówienia u nas samych dań cateringowych w skład którego wchodzą między innymi zimne przekąski, kanapki, dania koktajlowe ale również zupy, drugie dania, napoje czy ciasta.

1

I OBIAD

Pierwsze danie

do wyboru jedna zupa:

VEGE

  • zupa krem z pieczarek z grzankami i tartym serem

  • zupa krem z pomidorów ze śmietaną i groszkiem ptysiowym

  • zupa krem z zielonych warzyw

  • zupa cebulowa z grzankami

  • zupa krem z papryki

Nie VEGE
  • zupa krem z ziemniaków, z boczkiem

  • rosół z makaronem

  • Rosół orientalny (z warzywami makaronem chińskim i kurczakiem)

Drugie danie

Obiad serwowany na półmiskach - do wyboru trzy rodzaje:
nie VEGE
  • Filet z kurczaka grillowany,
  • Schabowy tradycyjny pod kołderką serowo-brokułową.
  • Schabowy po królewsku (z boczkiem, groszkiem i zapiekany z żółtym serem)
  • Schabowy tradycyjny (panierowany)
  • Kofta z orzechami (mięso mielone na miejscu)
  • Filet drobiowy po parysku (w jajku z pomidorem i serem zapiekany)
  • Filet drobiowy po hawajsku (w jajku z ananasem i serem zapiekany)
  • Karczek w piwie duszony z cebulą
  • Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi z kąpieli wodnej LIGHT
  • Roladki z kurczaka ze szpinakiem I sosem serowym
  • Udko z kurczaka w przyprawach orientalnych
  • Nuggetsy z kurczaka w wiórkach kokosowych
  • Szaszłyki drobiowe
  • Żeberka duszone
  • Pieczeń wieprzowa z sosem
  • Pulpety drobiowe z sosem koperkowym
  • Schab saute z sosem grzybowym/pieczarkowym
  • Zraziki wieprzowe ze śliwką kalifornijską + sos
  • Kurczak coq au vin.
  • Golonka
  • Pierś kurczaka faszerowana boczkiem i serem pleśniowym w sosie borowikowym.
VEGE
  • Roladki z cukinii z makaronem spaghetti
  • Łosoś z pieca
  • Ryba w sezamie (mintaj)

Dodatki

dwa do wyboru:
  • frytki
  • dziki ryż
  • kluski śląskie
  • kopytka
  • ziemniaki z wody
  • ziemniaki opiekane
  • kaszotto (kasza perłowa, pieczarki, cebula)

2

II OBIAD

Pierwsze danie

do wyboru jedna zupa:

VEGE

  • żurek z jajkiem i kiełbasą

  • zupa gulaszowa z bagietką

  • barszczyk czerwony z krokietem lub pasztecikiem

  • zupa cebulowa z grzankami

  • zupa krem z papryki

Nie VEGE
  • zupa krem z ziemniaków, z boczkiem

  • rosół z makaronem

  • Rosół orientalny (z warzywami makaronem chińskim i kurczakiem)

Drugie danie

Obiad serwowany na półmiskach - do wyboru trzy rodzaje:
nie VEGE
  • Filet z kurczaka grillowany,
  • Schabowy tradycyjny pod kołderką serowo-brokułową.
  • Schabowy po królewsku (z boczkiem, groszkiem i zapiekany z żółtym serem)
  • Schabowy tradycyjny (panierowany)
  • Kofta z orzechami (mięso mielone na miejscu)
  • Filet drobiowy po parysku (w jajku z pomidorem i serem zapiekany)
  • Filet drobiowy po hawajsku (w jajku z ananasem i serem zapiekany)
  • Karczek w piwie duszony z cebulą
  • Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi z kąpieli wodnej LIGHT
  • Roladki z kurczaka ze szpinakiem I sosem serowym
  • Udko z kurczaka w przyprawach orientalnych
  • Nuggetsy z kurczaka w wiórkach kokosowych
  • Szaszłyki drobiowe
  • Żeberka duszone
  • Pieczeń wieprzowa z sosem
  • Pulpety drobiowe z sosem koperkowym
  • Schab saute z sosem grzybowym/pieczarkowym
  • Zraziki wieprzowe ze śliwką kalifornijską + sos
  • Kurczak coq au vin.
  • Golonka
  • Pierś kurczaka faszerowana boczkiem i serem pleśniowym w sosie borowikowym.
VEGE
  • Roladki z cukinii z makaronem spaghetti
  • Łosoś z pieca
  • Ryba w sezamie (mintaj)

Dodatki

dwa do wyboru:
  • frytki
  • dziki ryż
  • kluski śląskie
  • kopytka
  • ziemniaki z wody
  • ziemniaki opiekane
  • kaszotto (kasza perłowa, pieczarki, cebula)

zestaw surówek na stole do obiadu

Zakąski

pięć do wyboru:
  • Deska wiejska ( smalec domowy, kaszanka, biała kiełbasa, ogórek kiszony)
  • Deska rozmaitości ( sery , faszerowane papryczki ,chorizo ,szynka szwardzwaldzka itp.)
  • Koszyczki z ciasta francuskiego na słono(do wyboru dwa rodzaje: Ze szpinakiem, z brokułami, z pieczarkami, z kabanosem)
  • Rozmaitości śledziowe
  • Patera wspaniałości ( chrust drobiowy, panierowana szynka, śliwka w boczku)
  • Wrapsy z łososiem
  • Tymbaliki z kurczaka (zimne nóżki)
  • Pasztet z żurawiną
  • Jajka faszerowane
  • Jaja na twardo z sosem tatarskim i łososiem
  • Sałatki

    dwie do wyboru:
  • Sałatka z granatem
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem na sałacie
  • Sałatka hawajska z ananasem i kurczakiem
  • Sałatka brokułowa z fetą z sosem czosnkowym
  • Sałatka a la grecka (w sezonie letnim!)
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z pomidorami, mozzarellą i bazylią
  • Sałatka z batatami, rukolą i orzechami
  • Sałatka z pieczarką
  • Dodatki

    • pieczywo
    • masło

    W cenę wliczone są cztery rodzaje soków, woda mineralna, kawa, herbaty.

    Możliwośc domówienia poniższych zakąsek na zimno, cena 7 zł od osoby za pozycję:

    • Owoce
    • Półmisek ryb wędzonych
    • Deska serów
    • Schab po warszawsku (schab pieczony z farszem)
    • Ryba po grecku
    • Pstrąg faszerowany
    • Deser lodowy
    • Naleśnik suzet (skąpany w karmelu z nutką pomarańczy)
    • Szarlotka na ciepło z lodami
    • Klosz z ciastami ( 2/3 rodzaje ciast)

    Restauracja Czarna Owca

    Gwarancja jakości i zadowolenia.

    Zapraszamy do kontaktu telefonicznego, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.

    Organizujemy wszelkiego rodzaju cateringi zewnętrze na przyjęcia rodzinne, spotkania biznesowe, szkolenia i wiele innych.

    Mają Państwo możliwość zamówienia u nas samych dań cateringowych w skład którego wchodzą między innymi zimne przekąski, kanapki, dania koktajlowe ale również zupy, drugie dania, napoje czy ciasta.

    Zapewnimy również w zależności od potrzeb klienta, cały sprzęt gastronomiczny na Państwa spotkanie poza naszą restauracją.